vrijdag 1 juli 2016

Kip Dijonaise


Deze is écht onwijs lekker en o zo simpel. Vroeger - voor we à la Pascale Naessens aten - at ik dat eigenlijk regelmatig, zo'n mosterdsausje bij kip of vis, maar 'k was dat gelijk vergeten :-S En al pinteresten iets gelijkaardigs tegengekomen en er begon meteen een belleke te rinkelen.

Of deze 100% PN is... als je de witte wijn weglaat wel. Maar dat geeft natuurlijk net dat beetje meer... De keuze is aan jullie. Ik doe er hem bij. Blader es in haar boeken en tel de glazen wijn op de foto's, da's meer dan 20% ze ;-) Van dat scheutje gaat 't nu ook niet komen. Ik zie 't als een soort van dichterlijke vrijheid! En PN zegt zelf dat ze graag heeft dat mensen zelf gaan improviseren en hun eigen ding maken van haar basis. Awèl, da's wat ik hier gedaan heb si!

Ingrediënten:
Kipfilets, haverroom, mosterd, witte wijn, boontjes

Recept:

  • Boontjes apart koken
  • Kip goudbruin bakken in een pan waar straks de saus ook nog bij in kan, want da's 't makkelijkst :-)
  • Als de kip goudbruin is, hoeft nog niet helemaal doorbakken te zijn, dat komt later wel: er de witte wijn, room en mosterd bijkappen en beetje proberen te roeren tussen de kipfilets door, zodat de mosterd mooi oplost.
  • Laten inkoken en ondertussen de kip laten verdergaren
  • Serveren met de boontjes! 
Bon appétit

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen