zondag 12 maart 2017

Chili & limoen zalm met paprika


Mijn grote ovenschotel is kapot :-( Dus maar even behelpen met 2 kleinere in afwachting van een nieuwe. Vandaag voor de 1e keer van 't jaar in de veranda gegeten. Zalig! Deze namiddag klom de temperatuur zelfs even op tot 29,6° en 't is nog maar maart. 'k Peis dat 't deze zomer té zal zijn :-S Ondertussen volop genieten van de eerste zon en al dat licht :-) Dat vraagt natuurlijk ook om een zomers gerechtje! Wist niet precies wat te verwachten van deze. Onder 't motto 'als je alles apart lust, zal 't samen ook wel lekker zijn' eraan begonnen en 't was lekker, écht lekker. Vooral blij om nog es te kunnen afwisselen met groentes, want enkel paprika eten we eigenlijk nooit, en vraag me nu natuurlijk af waarom :-)

Ingrediënten:
zalm, verschillende kleuren paprika's, 1 ui, 2 limoenen, peterselie, olijfolie, 4 teentjes look, 1/2 tl chilivlokken, 1 tl komijn, 1,5 tl zout en 1 el honing

Recept:

  • Uw oven voorverwarmen op 180°j
  • In een potje apart uw 'olie' maken: hou een paar schijfjes limoen over voor sebiet, al de rest hierin uitpersen en goed vermengen samen met de peterselie, olijfolie, 2 el water, fijngesnipperde look, chilivlokken, komijn en 't zout. Ook nog de honing erbij en goed mengen dat deze oplost in al de rest.
  • Dan uw stuk(ken) zalm in een ovenschotel leggen, wat van uw olie erover en schijfjes limoen erop. En afhankelijk van hoe groot uw stuk zalm is/hoe doorbakken je 't wil, nu al in de oven, of je wacht tot je de paprika's ook hebt gesneden.
  • Dus uw paprika's en uw ui in stukken snijden, vermengen met uw zelfgemaakte olie en hop mee de oven in voor ong. 20 min. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten