zondag 9 april 2017

Stroganoffpotje

Hoewel hier al 1001-variaties op bestaan... hier nummer 1002 op de wijze van Pascale Naessens :-) En meer dan geslaagd, al zeg ik het zelf!

Woensdag komen mijn schoonbroer, - zus, Pipi & Ingeborg op vakantie bij ons en ik kijk er al super naar uit! Gisteren al helft van 't terras geschrobd (moest dan beginnen aan 't avondeten, dees dus), sebiet andere helft, dan huis poetsen en de kamers klaarmaken voor hen.
Wel beu dat 't nu zo'n schoon weer is en als ze hier gaan zijn... Da's België zekerst? :-(

Ben ook al bezig met de menu. Geniet ik zo hard van! :-) Moet eigenlijk maar 3 keer koken, ze moeten natuurlijk ook es frietjes van 't frietkot hebben en ook es uit eten. Op 't menu voorlopig al de gevulde kip met parmaham & asperges en de papillote met zalm, pesto & groentjes. Nu nog iets vinden met ofwel vlees ofwel pasta dat ze hier nog nooit hebben gegeten...

Deze is eigenlijk perfect, maar hij gaat langs ons oren uitkomen als ik hem nog es maak, want vandaag kunnen we er nog es van eten en 3x op 1 week zal nu toch net effe van 't goeie te veel zijn vrees ik :-S

Ingrediënten:
750 gr gehakt, 2 el mosterd, paprikapoeder, 1 ei, handvol platte peterselie, 3 paprika's, bakje champignons, 1 grote ui, 1 teen look, klein blikje tomatenpuree, 1 Knorr keteltje rundsbouillon (met blokje zal 't ook wel lukken), 200 ml kokosroom

Recept:

  • In een pot het gehakt mengen met 2 el mosterd, 1 el paprikapoeder, 1 ei en de peterselie en er dan balletjes van draaien.
  • De balletjes even aanbraden in een stoofpot - Hoeven niet doorbakken te zijn, gewoon een mooi korstje te hebben. Terwijl deze aan 't braden zijn, begin je je groenten te snijden.
  • De balletjes uit de pot & effe aan de kant houden. In 't zelfde vet, uw groentjes stoven. Als deze wat geslonken zijn, kieper je er de tomatenpuree bij en laten je deze een minuutje meebakken.
  • Daarna mag het bouillonketeltje erbij, de kokosroom en even veel water erbij.
  • Als 't kookt, de gehaktballetjes er weer bij en 't vuur wat lager zetten en min. een kwartierke laten sudderen.
  • Serveren met bloemkoolrijst.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten