maandag 1 mei 2017

Balls & Glory à la PN

Zat al lang met deze in mijn hoofd, sinds de laatste keer we Balls & Glory gegeten hebben eigenlijk. Ik was er zeker van dat ik daar een PN-versie van kon maken! En ja hoor :-) En 't was nog verdomd lekker ook!
Je kan hem wel niet op de bots vlug maken, da's wel spijtig, maar 't is nu ook niet dat je massa's in de keuken staat.
Had 't in mijn hoofd om 't met mosterdsaus te maken, wil ik er aan beginnen, pak ik de mosterdpot en inderdaad... heb nog een paar theelepels kunnen bijeenschrapen :-S Dus à l'improviste er maar wat dragon bijgekieperd en hoewel 't iets meer mocht doorsmaken, was niet royaal genoeg geweest :-S, zaten de smaken goed en deed alles samen mijn vriend en mij gelijk aan béarnaise denken. Niet slecht in een PN way of life hé :-)

Ingrediënten:
haverroom, mosterd, dragon, gehakt (pastinaak, wortels, ui & tijm voor de stoemp)

Recept:

  • de avond (of nog wat eerder) ervoor: steelpanneke op 't vuur zetten en uw saus maken met de haverroom, mosterd en dragon naar smaak. Als 't lekker genoeg is, beetje laten afkoelen en in diepvriesijsblokjesdingskes gieten en hop de diepvries in
  • de dag zelf: uw stoemp maken. Receptje daarvoor vind je hier
  • een blokje diepgevroren saus nemen, wat gehakt errond en tot een gehaktbolletje maken en in een ovenschotel leggen. Zo verder tot je 't gewenste aantal bollen hebt. 
  • met 't volgende moet ik nog een beetje meer spelen, maar nu heb ik' t 20 min op 180° gedaan. Ballen waren netjes doorbakken, maar er liep wat saus uit een paar. 

Veel smaakplezier :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten