zaterdag 16 december 2017

Nasi bloemkool



Dé gezonde versie van Nasi Goreng en zeker minstens even lekker, als 't niet lekkerder is :-) Op zijn minst is 't zeker 1000x gezonder! Inspiratie weer gehaald op pinterest, verschillende receptjes samengesmeten en er nog een eigen toets aan toegevoegd, eerder uit noodzaak, want had die kruiden niet in huis, maar desalniettemin, dit komt hier zéker nog op tafel en 't zal nog niet te lang duren ook niet!
Was een beetje bang, want mijn vriend trekt zijn neus op voor bloemkoolrijst, dus het was een uitdaging om dit voor hem zo aantrekkelijk mogelijk te maken! Gelukkig is ie fan van spiegeleieren, dus daar had ik er genoeg van voor hem. En heb er ook een scheut ketchup in gedaan, echt niet veel ze, en de bus op 't aanrecht laten staan. Als ie de keuken binnenkwam om te eten, natuurlijk gezegd: 't is met ketchup :-) Op 't einde zei ie dat ik 't nog mocht maken zelfs :-)

Ingrediënten:
Eieren, bloemkoolrijst, 1/2 paprika, 2 sjalotjes, klein potje mais, ketchup, sojasaus, euroma oosterse kruiden kip, bacon

Recept:

  • Bacon bakken (we bakken sebiet de eitjes in dezelfde pan)
  • In een andere, grote pan, gesnipperde sjalotjes aanstoven in wat olijfolie
  • Ondertussen de paprika fijn snijden en als de sjalotjes glazig ze, kap je ze erbij. 
  • Even later ook de bloemkoolrijst aan toevoegen, scheutje sojasaus en ketchup erbij, kruiden met die oosterse kipkruiden en dooreen roeren
  • Als de bacon krokant gebakken is, effe in een potje apart houden en de spiegeleitjes bakken in diezelfde pan
  • Op 't laatste bij de bloemkool ook de mais en dan de bacon toevoegen
  • Serveren met een spiegeleitje erop

& hoe gezond zo simpel en lekker kan zijn. Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten