woensdag 22 november 2017

Waterzooi



Doorgaans hou ik meer van receptjes waarvan uw maaltijd op max. een halfuurtje op uw bord ligt, maar deze is de meertijd écht meer dan waard! Dit zal hier nog mening weekends klaargemaakt worden! Mijn schoonouders houden ook van sauzen etc., dus dit gaat hen ook zeker smaken! Staat zelfs al op de menu voor hun volgende bezoek! Toch altijd leuk als gezond ook megalekker is :-)

Ingrediënten:
4 kipfilets, 2 uien, 6 wortelen, 1 grote raap, 4 stengels selder, 1l kippebouillon, 1 brikje kokosroom, bieslook, tijm, laurier en peterselie

Recept:
- Een klontje boter smelten (ik maak dit klaar in mijn gietijzeren pot) en ondertussen uw uien en groentjes fijnsnijden en geleidelijk aan toevoegen in uw pot en aanstoven met de kruiden.
- Als alle groentjes even aangestoofd zijn, ze eruit halen en in een apart potje doen.
- Uw kippebouillon erin gieten en als ie kookt, uw kipfilets toevoegen en 10 minuutjes laten pruttelen.
- Dan uw groentjes er weer bij en nog 5 minuutjes laten verderpruttelen.
- Dan weer alles eruit in dienen pot van daarjuist en uw kippebouillon even laten inkoken. Op 't laatste er de kokosroom aan toevoegen en naar smaak nog wat bijkruiden. Peper & zout niet vergeten.
- Dan alle groentjes & kip weer in de pot, effe laten opwarmen en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten