Inspiratie voor 't gerechtje opgedaan op Pinterest. Zo op een Deense blog terechtgekomen en met een Deen in huis... Zijn ogen begonnen al te blinken toen ik 't hem vertelde. Zei eerst dat het geen écht écht Deens recept was, maar blijkt kip & curry heel veel gegeten te worden daar, gelijk bij ons biefstuk & friet. Dus voor de 3e keer in mijn nopjes voor 't zelfde gerecht :-)
't Is wreed simpel, je moet gewoon een beetje geduld hebben, gelijk als je rode kool klaarmaakt, da's ook niet effe aanbakken en klaar.
Ingrediënten:
Kipfilets, witte kool, kokosroom, vadauvan-kruiden (of gewone curry als je die niet hebt), ongezouten pinda's en koriander.
Recept:
- Beetje kokosolie smelten in een pot (een grote, want de witte kool moet er ook nog bijkunnen) en dan 1 eetlepel vadauvan aan toevoegen en even aanbakken
- Ondertussen kip in stukjes snijden, toevoegen en ook even aanbakken
- Witte kool attaqueren, in stukjes snijden en er ook bijdoen, samen met de kokosroom. Ne keer roeren en deksel erop. Een poosje laten sudderen tot de kool hapklaar is en af en toe es omroeren intussentijd.
- Op 't laatste peper & zout en koriander erbij. Afwerken met de pindanoten.
Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten