zaterdag 24 februari 2018

Zalm met geitenkaas en brocollipestostoemp


Had nog wat geitenkaas over van vorige week en geen Bugles in huis, haha, dus maar creatief zijn met restjes! Was weer een toppertje. Altijd blij ook als ik mijn ventje kan laten genieten en zie dat hij zonder het te beseffen goedkeurend knikt en o zo smaakvol eet. Eigenlijk heb ik geluk ze, 't is een gemakkelijke eter en natuurlijk probeer ik ook es dingen uit die dan eigenlijk tegenvallen. Hij eet dat ook gewoon op zonder te zagen en dan zegt ie gewoon dat 't niet allemaal toppertjes kunnen zijn. Maar bij deze moest ie dat dus NIET zeggen en was ie al aan 't kijken of er zeker genoeg over zou zijn voor zijn lunchbox 's anderendaags.

Ingrediënten:
Aardappelen, broccoli, groene pesto, kerstomaten, zalm, geitenkaas, italiaanse kruiden

Recept:

  • Oven voorverwarmen en ondertussen uw aardappels schillen. Qua verhouding zorg ik er gewoon voor dat ik meer broccoli dan aardappelen heb. En dan opzetten om te koken. Zorg dat uw pot wat groter is, want sebiet moet uw broccoli er ook nog bij
  • Dan in een ovenschaal uw zalm leggen, geitenkaas er op en italiaanse kruiden erover en een 20 à 25 minuutjes in de oven op 180°
  • Ondertussen uw kerstomaatjes in kwartjes snijden. 
  • De laatste minuten van uw patatten te koken er uw broccoli bijdoen, zodat ie meekookt. 
  • Als de aardappelen en broccoli gaar zijn, afgieten (ik zorg altijd dat ik niet alles afgiet, mag nog een heel klein beetje kookvocht inblijven, kwestie van het smeuïg te houden sebiet, maar ook niet te veel dat 't lopend is), beetje pesto erbij, en met de stamper tot puree maken. 
  • Op 't laatste er de kerstomaten doorroeren.
  • Serveren met de zalm
Goeike ze!
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten