zaterdag 4 mei 2019

Croque van zoete aardappel, kip & een frisse knolseldersalade


Een heerlijk licht gerechtje voor een gezellige lente- of zomeravond is dit!

Ingrediënten:
Zoete aardappel, kipfilet, rode ui, spinazie, appel, knolselder, limoen, volle yoghurt en curry madraskruiden, peterselie

Recept:

  • Oven voorverwarmen op 180°
  • 4 el olijfolie mengen met een koffielepel curry madraskruiden, klein beetje limoen en peper & zout. Goed roeren
  • Daarna de zoete aardappel in plakken snijden, met bovenstaande aan beide kanten insmeren en op uw ovenrooster leggen voor een 20 à 25 minuutjes
  • Uw kipfilets kruiden met peper & zout en er ook bijleggen in de oven
  • Rode ui in halve maantjes snijden en in een potje aan de kant houden voor sebiet
  • Spinazie wassen en ook even aan de kant houden voor sebiet
  • Uw 'saus' maken: zo'n klein potje volle yoghurt mengen met een scheut olijfolie, nog een koffielepel curry madras en wat limoensap naar smaak. En peper & zout natuurlijk!
  • Dan de knolseldersalade maken: Ongeveer 1/4 van uw knolselder in julienne snijden. Idem voor de appel. En ook even aan de kant houden voor sebiet :-)
  • Als de 20 minuten gepasseerd zijn, dan heb je alles om te beginnen samenstellen op uw bord: laagje zoete aardappel, wat spinazie, schijfjes kip, ui, knolseldersalade, saus, peterselie en afsluiten met nog een laagje zoete aardappel
Geniet van dit lekker gerechtje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten