maandag 20 mei 2019

Zalm met citroen, venkelzaad & avocadopatatjes


Een heerlijk zomers gerechtje! De geuren uit de oven deden me al watertanden en dit probeersel loste al mijn verwachtingen in. Gezien de ingrediënten kon het gelijk alleen maar lekker zijn en dat was het ook! Zeker es uitproberen!

Ingrediënten:
Zalmfilets, dille, olijfolie, venkelzaad, citroen, krielaardappeltjes, avocado, rode ui, komkommer, mosterd, sla

Recept:

  • Best eerst uw krieltjes koken, afgieten en laten afkoelen.
  • Ondertussen uw zalm in een ovenschaal leggen, een paar schijfjes citroen er op, wat dille en venkelzaad erover. Nog wat olijfolie en hop 20 minuutjes de oven in op 180°
  • Ondertussen de rode ui in halve kringetjes snijden en uw komkommer in stukjes
  • Uw avocado pletten en mengen met 1 el mosterd, wat citroensap, dille en peper & zout
  • Dan uw afgekoelde krieltjes mengen met de rode ui, komkommer en het avocadomengsel en goed roeren
  • Sla ondertussen al gewassen
  • Alles samen serveren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten