zaterdag 23 september 2017

Parelcouscous met venkel en granaatappel


1 x per week proberen we vegetarisch te eten, maar ik vind dat eigenlijk niet zo makkelijk, dus altijd op zoek naar lekkere gerechtjes zonder vlees of vis, die ook een rasechte vlees- & visliefhebber kunnen bekoren. Niet makkelijk, 'k zeg 't u! Met deze heb ik een schot in de roos! Een lichte en heel lekkere maaltijd die hier heel zeker nog héééééél veel op tafel zal komen. Met dank aan Culy.

Ingrediënten:
300 gr parelcouscous, 2 venkels, 1 grote ui, 2 el olijfolie, 4 el wittewijnazijn, 3 el honing, 1 citroen, chilivlokken, 200 gr granaatappelpitjes, 50 gr hazelnoten

Recept:
- Kook de couscous
- Snij de venkel en de ui in smalle plakjes en bak ze met 1 el olijfolie aan in een pan, samen met 2 el wittewijnazijn en 1 el honing tot ze zacht zijn.
- Meng de rest van de olie, azijn en honing en voeg er het sap van uw citroen aan toe. Kruiden met peper & zout en een beetje chilivlokken. En nog ne keer goed dooreenroeren dat het een echte dressing wordt.
- Dan uw dressing door uw couscous roeren, groentjes erbij en nog es goed dooreen roeren.
- Serveren met granaatappelpitjes en hazelnoten (eventueel geroosterd) erover

PS: Voor die parelcouscous was ik me in de AH zot aan 't zoeken in de rayon van de couscous. Where else? Maar daar staat dat dus niet! Stond in de rayon met alle buitenlandse producten. 't Is maar dat je 't  weet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten