zaterdag 4 november 2017

Auberginesoep



Een winterse foto voor een winterse soep. Wel ja, aubergines vind ik superlekker en gebruik ik heel graag in de keuken. Al een paar keer een soep hiermee proberen te maken, maar nog nooit het 'yes, this is it'-gevoel erbij gehad. Deze keer wel, me happy! En natuurlijk deelt deze soepverslaafde haar receptje met plezier!

Ingrediënten:
2 aubergines, 1 rode paprika, 1 ui, 2 tenen look, 1/2 tl cayennepeper, 2 el peterselie, 2 rundsbouillonblokjes

Recept:

  • Aubergines in lange schijven snijden, wat inpappen met olijfolie en grillen in een grillpan
  • Tegelijkertijd uw paprika, ui en tenen look versnijden en deze met een klontje boter al minimum 5 minuutjes aanstoven
  • Daarna de plakken gegrilde aubergine erbij
  • Water erbij tot alles net onderstaat, beide rundsbouillonblokjes en de cayennepeper en peterselie er ook bij
  • Kwartierke laten koken, mixen en ready.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten