zaterdag 12 januari 2019

Zoetzure kip met spruitjes & appel


Spruitjes zijn de favoriete groente van mijn vriend en ik maak die eigenlijk altijd met dezelfde combinatie klaar.... spruitjes met boomstammetjes en lappen spek. Ik eet die met een boomstammetje en hij met het spek en voor zijn lunchbox de volgende dag ook met een boomstammetje.
Hem telkens te zien smullen, doet altijd zo'n deugd aan mijn hartje. Maar toch wou ik es wat afwisseling brengen... maar vind combineren met spruiten eigenlijk best moeilijk. Gelukkig bestaat pinterest en zo deed ik inspiratie op voor dit gerechtje, een combinatie van verschillende pinterestgerechtjes. Ik wist dat het er op of er onder zou zijn en het is er dik op! Heerlijk gerechtje en heerlijke combi!

Ingrediënten:
Kipfilets, 1 zakje bruine rijst, 2 rode uien (niet de grootste, niet de kleinste), 2 teentjes look, zakje spruiten (bij mij van 500 gram), 2 appels, 6 el rode wijnazijn en 1,5 el honing

Recept:

  • Rijst koken
  • Spruitjes 6 minuutjes koken
  • Ondertussen kipfilet goudbruin bakken (peper & zout niet vergeten)
  • Spruitjes afgieten en even aan de kant houden. In dezelfde pan fijngesneden uitje en teentjes look fruiten. Als 't uitje glazig is, er de appels bij in stukken
  • Kipfilets even aan de kant houden en in dezelfde pan het ander fijngesneden uitje fruiten en als die glazig is, de rodewijnazijn en de honing toevoegen en het dooreenroeren, zodat alles goed mengt. 
  • Als de appeltjes mooi gebakken zijn, er de spruitjes weer aan toevoegen om warm te houden
  • En ook de kip weer bij het rodewijnazijn/honingmengsel en zorgen dat dit mengsel over de kipfilets verdeeld wordt en zijn smaak afgeeft.
  • Alles samen serveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten