zaterdag 2 juni 2018

Broccoli caprese

De lekkerste dingen onstaan soms uit frigo-overschotjes! Wat caprese gepinterest, gezien ik nog kerstomaatjes en de helft van zo'n zakje mini-mozzarellabolletjes had en met heel veel inspiratie enkele receptjes gemixt en hierop uit gekomen :-)

Het was een warme dag vandaag, maar eigenlijk is dit een gerechtje dat je 't hele jaar door kan eten. Wij hebben er nu een stukje gegrilde gemarineerde kip bijgegeten en paste er perfect bij! Dat vind ik zo leuk aan de zomer, al het bbq-aanbod in de winkels, ik heb altijd het idee dat dat vlees veel smaakvoller is. Geen idee of dat klopt, wij eten ons buikje sowieso rond :-)

Ingrediƫnten:
Broccoli, kerstomaten, mozzarella, olijfolie, groene pesto, krielaardappeltjes

Recept:

  • Broccoli in roosjes snijden en een minuutje of 5 voorkoken
  • Ondertussen uw kerstomaatjes doormidden snijden, uw mozzarella in kleine stukjes, krielaardappeltjes in 4 en in een potje apart een lepel pesto mengen met een lepel olijfolie
  • Dan uw broccoli in uw ovenschaal kieperen, krielaardappeltjes en tomaatjes erbij en goed dooreenmengen met uw pesto-olie mengsel
  • Dan uw mozzarella erover verdelen en hop een kwartierke de oven in op 180°
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten