zondag 24 juni 2018

Gezonde hotdog



Gezien mijn vriend een extreme hotdogliefhebber is, en dan enkel de échte, de Deense, zoals in zijn thuisland, durfde ik, toen ie vroeg 'wat eten we vanavond' niet zeggen 'een gezonde hotdog'. Dus ik zei: worst met een aardappel en groenten. Voilà, dat schept geen verwachtingen. Netjes opgelost. Toen ik riep dat 't eten klaar was en hij naar beneden kwam en zijn bord zag, begonnen zijn oogjes al te fonkelen. 'Het lijkt op een hotdog' zei ie met de breedst mogelijke glimlach. Missie geslaagd :-)

Ingrediënten:
2 zoete aardappels, 2 gekruide chipolata's, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 teentje look, veldsla, halve avocado, limoen, paar el griekse yoghurt, texmexkruiden, koriander

Recept:

  • Zoete aardappels goed boenen, in aluminiumfolie draaien, paar gaatjes in prikken en hop de oven in op 200°. Afhankelijk van de grootte, toch rekenen op 45 min tot een uurtje.
  • Ondertussen even wat anders doen en dan uw worstjes bakken en terwijl uw ui in ringetjes snijden, uw paprika in reepjes en de look gewoon fijn snijden.
  • Als de worstjes redelijk ok zijn, er de groenten aan toevoegen.
  • Ondertussen in een potje apart, enkele lepels griekse yoghurt doen, half limoentje boven uitpersen, rijkelijk kruiden met de texmex en nog wat koriander erbij om het af te maken. Goed roeren en even wegzetten.
  • Sla wassen
  • Avocado in schijfjes snijden en de andere helft van de limoen er over uitpersen.
  • En dan zou alles zo wat moeten klaar zijn, dus dan kan je beginnen assembleren: uw zoete aardappels uit de oven halen, overlangs doormidden snijden, maar niet helemaal, zodat ze mooi openvouwen (best eerst even laten afkoelen), wat veldsla erin, een worstje erop, dan wat paprikareepjes-uimengsel en afwerken met enkele schijfjes avocado
  • Serveren met de Griekse yoghurtdressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten