vrijdag 31 augustus 2018

Ovengebakken gnocchi


1x per week proberen we veggie te eten en sinds vorig jaar is mijn schoonzus vegetariër, dus altijd blij met een nieuw veggie recept! Deze zou gezonder kunnen als ik zelf de gnocchi zou maken met zoete aardappel, maar had daar nu effe geen tijd voor. Dus maar pakje opengetrokken. Smaken zitten goed, da's 't belangrijkste!

Ingrediënten:
Pakje gnocchi (of zelf maken), gele paprika, courgette, 100 gr feta, citroen, teentje look, beetje amandelschilfers, peterselie, munt

Recept:

  • Oven voorverwarmen op 220 graden
  • Courgette en paprika in stukjes snijden en in een ovenschotel kieperen
  • Gnocchi toevoegen, wat olijfolie erover, kruiden met peper & zout, wat dooreen husselen en 15 tot 20 minuutjes de oven in (tot de gnocchi een mooi goudbruin kleurtje krijgt)
  • Ondertussen amandelschilfers goudbruin roosteren
  • Daarna de look fijnsnijden, feta in stukken hakken en de kruiden fijnsnijden
  • Dan uw schotel effe uit de oven halen om bovenstaande aan toe te voegen en er de citroen over uit te persen. Dooreen husselen en weer de oven in, een minuutje of 5 op grillstand
  • Er uit halen en er de amandelschilfers over verdelen voor 't serveren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten