zondag 30 september 2018

Rasmus' herfstkastanjes

Om de hoek van waar we vroeger woonden, stond een kastanjeboom. Ik had dat eigenlijk nog nooit echt gegeten, maar voor Rasmus was dit een delicatesse en hemel op aarde dat ze maar voor het rapen lagen om de hoek (als je de prijzen in de winkel bekijkt, snapte ik meteen waarom). Hoewel ik thuis in de potten roer en hij mij hier heel dankbaar voor is, is dit zijn ding.
We plannen al vol spanning wanneer we tot het kastanjehuis gaan wandelen en dan de hoek om en hopen dat ze al aan 't vallen zijn. En dan uitkijken om er van te smullen.
Van hoe wij ze eten, ga je zeker niet afvallen, maar het zijn allemaal pure producten. Hoe puur kan iets zijn... rechtstreeks van de boom in mijn mondje (met een kleine omweg in de oven dan), dus ik laat me hier met plezier es voor gaan.

Ingrediënten:
Kastanjes, zout, boerenboter

Recept:

  • Oven  voorverwarmen op 200°
  • Dan in elke kastanje een kruis kerven (met dat we zo'n fans zijn, hebben we daar een speciaal gebogen  mesje voor, maar vroeger lukte dit evenwel ook met een gewoon patattenmesje). Deze stap zeker niet vergeten, want anders ontploffen ze in uw oven en da's niet alleen jammer van de kastanjes, maar 't is ook dat uitkuisen hé.
  • Met het kruis naar boven op wat boterpapier op uw ovenschaal leggen
  • Dan 20 minuutjes de oven in (op 't laatste al es piepen of ze allemaal open zijn en anders wat korter of langer de oven in, meestal draait 't rond de 20 minuten
  • Voor elk een bordje klaarleggen met wat boter en zout op
  • Kastanjes uit de oven en wij leggen ze gelijk altijd onder een handdoek op tafel, dan blijven ze niet alleen langer warm, maar als ze nog warm zijn, dan zijn ze ook makkelijker te pellen.
  • Beetje boter op uw kastanje, ne keer door 't zout en mmm....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten