zondag 7 oktober 2018

Pompoenstoofpotje met kipgehaktballetjes


Het weer is dan misschien niet zo'n herfstweer, maar ik had echt zijn in een herfstgerechtje. En dees smaakt naar comfort, maar is supergezond! Ga hem zelfs de volgende keer aan mijn schoonouders serveren, want die houden van gerechten met saus. Komt hier zeker nog veeeeeel op tafel!

Ingrediënten:
1kleine pompoen (ik had een crown prince en niet helemaal opgebruikt, zelf beetje inschatten), 2 teentjes look, 1 ui in halve ringen, 500 gr wortelen in plakjes, 1 blik kerstomaten (best geen verse, dan heb je 't vocht uit 't blik niet, als je deze niet vindt, dan beter gewone gehakte tomaten), 500 gr kippengehakt natuur, tijm, kaneel, cayennepeper, gerookte paprika, groentenbouillonblokje.

Recept:

  • Ui fruiten met de look erbij (grote pan nemen, want er moet nog veel bij!)
  • Uw gehakt kruiden met de gerookte paprikakruiden en er balletjes van draaien (geen te grote balletjes) en al meteen laten meebakken van zodra uw ui glazig begint te worden
  • Daarna de schijfjes wortel en blokjes pompoen toevoegen, kruiden met tijm en kaneel en even laten stoven
  • Dan halve liter water en groentenbouillonblokje erbij en half uurtje laten pruttelen. Niet vergeten af en toe ne keer te roeren er in
  • Op 't laatste er ook het blik kerstomaatjes bij en nog even op laten staan tot 't opnieuw pruttelt, zodat 't goed door warm is
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten