zondag 28 oktober 2018

Saltimbocca met kalkoen

Wederom geïnspireerd op een Deens gerechtje - Rasmus content - en dan beetje helemaal veranderd. Moet zeggen dat ik nog meer op Deense sites ga kijken voor inspiratie, want totnogtoe waren het stuk voor stuk toppertjes.
Deel 26 van de verbouwingen is achter de rug, nog 104 te gaan (of zo voelt het toch). Doet deugd geen werkmannen meer in huis te hebben en eindelijk te kunnen poetsen. Als ze zeggen dat stof overal kruipt, miljairde, van boven tot onder, 't is echt wreed (hebben leidingen gestoken van de nieuwe boiler op het gelijkvloers naar de badkamer op de 2 verdieping), dus ja, da's heel uw huis door hé. Wel goed werk geleverd! Dus heel veel tijd voor koken is er niet geweest, gelukkig had ik goed geprept :-) Dus blij dat ik nog es een nieuwke kon uitproberen!

Ingrediënten:
Kalkoenfilets, appels, gerookte hesp, salie, ui, gele bieten, appelsap

Recept:

  • Oven voorverwarmen en daarna meteen de uien en gele bieten in stukjes snijden en een beetje stoven in een pan (gezien de bieten een veel langere baktijd hebben dan de rest en een aangebakken ui geeft toch nog altijd die extra toets)
  • Daarna een appel in schijfjes snijden en uw vlees prepareren: schelletje hesp (mijn favoriet is die zwarte woudham uit de Delhaize), kalkoenfilet erop aan een uiteinde, schijfjes appel erop, royaal salie en dan omrollen, zodat je een pakketje hebt. En dan uw ovenschotel in. 
  • Nog wat appels in stukken snijden (schil laat ik eraan) en dan samen met de gele bieten en ui de ovenschotel in. 
  • Overgieten met een beetje appelsap (even moeten zoeken naar sap met minder dan 5 gram suiker per 100 gram, maar die biologische in de AH voldeed :-)) en dan nog een klein beetje olijfolie over 't vlees en nog 20 à 30 minuutjes de oven in, afhankelijk van hoe dik uw kalkoenfilets zijn;

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten