zondag 4 november 2018

Kip Kylling in spinazie & Parmezaansaus

Dit is zo'n heerlijk gerecht waarin je massa's overschotjes van groenten kwijt kan! Altijd handig toch?
Inspiratie weer gehaald van een Deense site. Vandaar de naam Kip Kylling, wat zoveel betekent als 'kip kip'. Klinkt beetje onnozel zo, maar zo weet mijn vriend meteen over welk receptje het gaat, dus bij ons thuis heet deze zo :-)
Ondertussen is de rust weergekeerd bij ons thuis (of net niet, hangt ervan af hoe je 't bekijkt). De werkmannen zijn weg, al het technische is af, nu is 't aan Rasmus (en ik een beetje helpen) om onze badkamer af te maken. Klinkt ok, maar wetende dat 't nog een blote baksteen is voor 't moment... zal nog effe duren. Gelukkig hebben we nog een badkamer, maar die is niet zo praktisch, dus ik kijk écht wel uit naar volgend jaar, naar als die af is!

Ingrediënten:
Kipfilets, teentje look, 1 ui, 1 paprika, paar wortels, provençaalse kruiden, kippenbouillonblokje, kokosroom, spinazie, Parmezaanse kaas (zo'n zakje van 40 gr neem ik), kerstomaten

Recept:

  • Kip goudbruin bakken in een pan en er weer uit halen en aan de kant houden
  • In dezelfde pan uw look, ui, wortelen en paprika even aanstoven tot ze glazig zijn en er de provençaalse kruiden al aan toevoegen
  • Kwartje liter water aan toevoegen, samen met een kippenbouillonblokje en even laten sudderen
  • Daarna de spinazie erbij en als die geslonken is, ook uw brikje kokosroom erbij gieten, samen met de Parmezaanse kaas
  • Kip er opnieuw bij, indien nodig bijkruiden met peper & zout en nog even laten sudderen tot de kip gaar is
  • De laatste 5 minuten nog een handvol kerstomaten erbij en daarna is 't klaar om te serveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten