zaterdag 2 februari 2019

Zalm met knapperige boerenkool


De knapperige boerenkool maakt het gerecht compleet af! Echt megalekker!

Ingrediënten:
Zalmfilets, broccoli, 200 gram krielaardappeltjes, kleine rode ui, tomaat, 2 teentjes look, boerenkool, peterselie, chilipeper, gember, paprikapoeder, rode wijnazijn

Recept:

  • Oven voorverwarmen op 180°
  • Aardappelen koken samen met de broccoli en 1 teentje look
  • Tomaat heel fijn snijden en mengen met gesnipperde rode ui, teentje look, gember, chilipeper, peterselie, paprika, wat olijfolie erbij en mengen
  • Leg uw zalm in een ovenschaal, bedek deze met het tomaatmengsel en steek die kwartierke à 20 minuutjes in de oven
  • Op een andere bakplaat wat bakpapier leggen, boerenkool erover verdelen, beetje olijfolie en alles goed mengen en weer uitspreiden. Daarna ook de oven in (ik steek het eronder) voor ong. 10 minuutjes
  • Broccoli en aardappelen afgieten en puree maken door deze te stampen, samen met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten