maandag 12 december 2016

Winterse halloumi met butternut & rode bieten


Niet veel werk & super lekker, da's ons motto! Allez ja, dat probeer ik toch tijdens de week. Tijdens de zomer eten we regelmatig halloumi, maar tijdens de winter komt/kwam dat hier eigenlijk nooit op tafel. Tot Rasmus spontaan vroeg 'Wanneer eten we nog es die kaas die niet smelt?' PN's gerechtjes hiermee zijn redelijk zomers, dus maar zelf iets bijeen geflanst en het resultaat mag er absoluut zijn! Ben er zelfs trots op :-)

Ingrediƫnten:
Halloumi, butternut, rode bieten en italiaanse kruiden
(voor 2 personen + lunchoverschotje voor de dag erop had ik een halve butternut en 2 rode bieten genomen, maar 't is gelijk allemaal ferm gekrompen in de oven en wreed veel was er niet over dat Rasmus 's anderendaags in zijn lunchbox kon steken. Volgende keer doe ik een hele butternut of meer rode bieten)

Recept:

  • Butternut en rode bieten in hapklare brokken snijden, wat olijfolie over en rijkelijk italiaanse kruiden erover strooien en dan ong. halfuurke in de oven op 180° - zal afhangen hoe groot uw brokken zijn
  • Halloumi in dunnere schijven snijden en bakken in de pan, zonder vetstof. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten